Vi vill lyfta förortens röster

Ung Media anser att fler unga i Stockholms förorter ska få tillgång till verktygen för att förverkliga sina drömmar inom media.

Projektet Ge Din Röst startades då vi anser att vi inte behöver ge unga en röst: de har redan en. Som ett ideell ungdomsförbund vill vi bidra med vår kunskap och plattform för att lyfta unga röster samt uppmuntra till en givande fritid.

Vi skapade tre olika workshops som startades upp i Botkyrka kommun samt Husby. Unga inom 15-25 kunde anmäla sig till workshops inom podcast, skrivande och foto. Våra workshops varade i totalt sju veckor med ett tillfälle i veckan per workshop. För att nå ut till fler unga valde vi även att flytta in våra workshops på ungdomsgårdar, så att individer som kanske inte annars skulle ha anmält sig fick prova på att lära sig om foto och podcasting.

Vi upptäckte att det är kul att lära sig och medverka när man inte fokuserar på prestation. Många unga som testade på våra workshops hittade ett nytt intresse och ville lära sig mer.

När alla är klara med sina medieprodukter arrangeras en utställning i en central lokal i Stockholm . Där kan alla medverkande visa upp sina fotografier, podcasts och texter under en inspirerande mingelkväll. Utställningen hålls den 25 augusti.  

Tack till våra samarbetspartners!

Ung1619
Folkets Hus Hallunda
FreeZone Haninge
Framtidens Hus Husby

Våra vänner